5 steg for suksessfull bryllupsplanlegging


I denne 5 steg serien vil vi skrive litt om hvordan du og din elskede kan planlegge bryllupet deres helt selv. Ved å benytte disse 5 fasene vil dere ha full kontroll og det vil bli en suksessfull bryllupsplanlegging.

Dere vil begynne på fase 1 med en gang etter deres forlovelse. Gratulerer forresten! Det kan føles litt stressende på hvor man skal begynne når man aldri har giftet seg før 😊
Som bryllupsplanleggere i mer enn 8 år, så har vi samlet noen tips for at dere kan ta full kontroll på deres planlegging selv. Vi vil gjerne dele dette med dere.

Steg 1 i bryllupsplanleggingen:
1.      Det første dere må gjøre er å skrive ned 3 ting som er veldig viktig for dere å ha i bryllupet deres. Dette kan for eksempel være: det må være havutsikt, vi vil ha et avslappet bryllup, vi vil ha veldig god mat og vin.
Det neste er å skrive ned 3 ting dere absolutt ikke vil ha i bryllupet deres. Dette kan være for eksempel: vi vil ikke ha stress, vi vil ikke ha sand, vi vil ikke ha det for varmt.

Disse 6 punktene vil være grunnleggende for dere, fordi mye av planleggingen vil falle tilbake på disse punktene. I løpet av planleggingen vil det være mange avgjørelser som må tas, og da kan dere tenke på hva som er viktigst for dere i forbindelse med hver avgjørelse. For eksempel avgjørelsen må tas på hvilket klokkeslett dere skal ha seremonien, men dere ser det er 30 grader kl 14, da må dere avgjøre at seremonien skal være kl 16 eller kl 17 for at det ikke skal være for varmt.

2.     Det andre punktet i den første fasen i bryllupsplanleggingen er å lage gjesteliste. Når dere ser over hvem dere skal invitere må dere tenke over følgende: Har vi snakket med denne personen de siste 6 månedene? Det kan være vanskelig å vite hvem man skal be. Dersom man har mulighet til å be alle man kjenner, så er det helt supert! Derimot dersom man skal ha et mindre bryllup på 50 personer, så må man ta harde avgjørelse ved å lage en gjesteliste.

3.      Lage budsjett. Et budsjett til bryllupet er ikke så veldig romantisk å lage, men det er veldig viktig. Her refererer vi til totalt hva dere ønsker og vil bruke på bryllupet, ikke for hver enkelt tjeneste. For eksempel, et bryllup i utlandet vil koste omtrent 200.000NOK. Så vanligvis setter brudeparet et maks beløp rundt denne summen. Ut ifra totalt beløpet kan man da finne tjenester og leverandører som passer til dette.

Årsaken til at vi anbefaler å lage gjesteliste før dere velger totalt budsjettet er fordi at ut ifra denne informasjonen kan man da finne ut om man skal ha buffett eller 3 retters middag med ubegrenset alkohol under middagen. Altså så får man et utgangspunkt til hva man skal lete etter når man har denne informasjonen.

Se gjerne mer av denne første fasen i planleggingen av deres bryllup på vår Youtube video:Kommentarer