Bryllup og Coronavirus

Vi skulle aldri trodd vi ville skrive om Coronavirus og bryllup i Spania i denne bloggen, men dette er et tema som veldig mange tenker over disse dager.

Hva gjør man med bryllupet når det er Coronavirus der man skal gifte seg? I Spania er det flere som har fått viruset og innlagt på sykehus. Mange føler at det er mye hysteri rundt et virus som flere sammenligner med influensa, og influesa får vi alle, ikke sant? Derimot er det ikke noe hyggelig å være i bryllup dersom man føler seg redd for å bli smittet med et virus og innlagt på sykehus. Eller dersom man har alvorlige sykdommer eller gjennomgår kreftbehandlinger. Hva bør man vite om Coronaviruset dersom man skal gifte seg i utlandet?

For det første anbefaler vi alle å ha privat forsikring. Selv om de spanske sykehusene er gode og absolutt på samme standard som norske sykehus (dette kommer fra en nordmann som har vært innlagt på sykehus flere ganger i Spania), man kan likevel føle seg urolig fordi man ikke kan språket. Derfor er det best å ha privat forsikring slik at man enten kan få engelsk talende leger, eller eventuelt at forsikringsselskapet dekker reiser hjemover hvis man skulle ønske dette.

En annen sak vi vet med sikkerhet er at Coronavirus forvinner med varmen. Visste du at i april har vi hatt tempraturer så høye som 25 grader? Og ikke for å glemme mai opptil 30 grader. Det er godt å vite at Coronavirus ikke overlever disse temperaturene.

Hva dersom man ønsker å kansellere hele bryllupet grunnet virussmitte i området? Da må man høre med sin egen private reiseforsikring. For øyeblikket har det ikke blitt stengt verken skoler eller arbeidsplasser, så akkurat nå ser fremtiden god ut for å ha et romantisk bryllup i Spania!

Kommentarer